Društvo

Restauracija, revitalizacija i održivo korištenje kulturno-povijesnih spomenika na dobrobit i korist svih građana grada Šibenika

Šibenik je mediteranski grad čija je povijesna jezgra jedinstveni spomenik kulture prepuna vrijednih građevina, slikovitih uličica i trgova. Šibenik se ponosi s četiri tvrđave te brojnim kulturnim spomenicima i crkvama u najvećoj očuvanoj staroj gradskoj jezgri u Hrvatskoj. Posebno smo ponosni na jedinstvenu kamenu ljepoticu renesansne arhitekture, Katedralu sv. Jakova – spomenik pod zaštitom UNESCO-a koji ne nikog ostavlja ravnodušnim.
Sustavna briga za bogato naslijeđe nije i ne može biti posao samo državnih i gradskih institucija već mora biti zadaća svih nas koji baštinimo ovu ljepotu.

Restauracija, revitalizacija i održivo korištenje kulturno-povijesnih spomenika na dobrobit i korist svih građana grada Šibenika, ideje su oko kojih su se okupili mnogi građani i zaljubljenici u Šibenik spremni udružti znanje i ideje u okviru Društva za očuvanje šibenske baštine. Društvo djeluje na volonterskoj osnovi kroz osmišljavanje, poticanje i promicanje projekata očuvanja povijesne baštine i njene kulturno-turističke valorizacije. Društvo sustavno radi na objedinjavanju djelovanja nevladinih udruga, gradskih institucija i poduzetništva u gradu Šibeniku.