Časopis Juraj

Share

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac poziva Vas 13. rujna 2012. s početkom u 19 sati, u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić u Šibeniku na promociju prvog broja časopisa „Juraj“ .

Časopis je nastao jer je jedna od bitnih odrednica rada Društva za očuvanje šibenske baštine održavanje predavanja te izdavanje prigodnih publikacija koje obrađuju teme vezane za spomenike, kulturu i povijest našeg područja. Svrha izdavanja časopisa je širenje informacija i popularizacija šibenske kulturne baštine pa su svi članci u časopisu tematski vezani za Šibenik. Cilj nam je svake godine nakon završenog ciklusa predavanja izdati ovakav časopis koji bi trebao biti trajni, vrijedni materijal o bogatoj baštini Šibenika. Ovim časopisom obuhvaćena su predavanja i radovi napisani u razdoblju od lipnja 2011. do lipnja 2012.

Raznolikim šibenskim temama prvi broj časopisa Društva daje vidljiv doprinos čitavoj zajednici, a bogatstvo i raznolikost tekstova sigurno je ono što će oduševiti i zainteresirati svakog čitatelja. Radovi koji su našli svoje mjesto na stranicama ove prepoznatljive publikacije zasigurno će privući pažnju čitalačke publike različitih stručnih orijentacija, jer su rezultat istraživanja i sagledavanja pojedinih zanimljivih pitanja iz područja kulture i povijesti umjetnosti. Šibenske teme će pružiti svim zaljubljenicima u Šibenik izniman užitak upoznavanja svog voljenog grada i njegove kulture.

Iznimna posjećenost svih predavanja u okviru ciklusa „Šibenska kulturna baština“ bila nam je važan poticaj za daljnji rad. Ciklusom predavanja nastojali smo angažirati lokalne snage, ali smo u Šibenik doveli i neke meritorne stručnjake s prebivalištem izvan Šibenika. U daljnjem radu također ćemo nastojati u što većoj mjeri koristiti znanje i potencijal šibenskih snaga, ali i drugih poznavatelja šibenske kulturne baštine.Društvo za očuvanje šibenske baštine s radošću i osjećajem ponosa objavljuje ovaj časopis kao dar svom voljenom gradu

Related Posts